Начин на приготвяне
Сипете в купа брашното с бакпулвер аи пудрата захар.
Добавете нарязаното масло и започнете да втривате с пръсти до получаване на маслени трохи. Чукнете яйцата и замесете гладко маслено тесто. Ако е прекалено сухо, сипете малко мляко или вода.
Оформете го на топка и увийте във фолио за свежо съхранение. Приберете в хладилник за 20-тина минути.
Разточете охладеното тесто на кора, дебела около 4-5 мм. С формички изрежете сърца.
Сложете ги в няколко тави с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладките за 10-12 минути. Когато изпечете всички тави със сладко, ги оставете да се охладят.
Слепете сладките две по две с избраното от вас сладко (нека е по-гъсто).
Накрая ги полейте с разтопения с масло и мляко шоколад.
Слепените масленки със сладко са много вкусни.