Начин на приготвяне
1. Разтопете маслото при олиото на много слаб огън и оставете да изстинат до почти телесна температура.
2. Разбийте яйцата със захарта и добавете кондензираното мляко, мазнината и тиквеното пюре. То трябва да е чисто - само пюрирана сварена тиква.
3. След като получите гладка и хомогенна смес оставете миксера и продължете на ръка.
Пресейте към течната смес брашното с бакпулвера и бъркайте с шпатула до цялостно усвояване. Добавете щипка сол и натрошените ядки, леко разбъркайте и напълнете 12-14 хартиени капсули за къпкейкс, поставени във форми.
Пълнете 3/4 от обема на стандартните формички.
4. Сложете по половинка орех във всяко кексче и натиснете леко, за да потъне почти цялото навътре.
5. Печете около 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Тъй като всяка фурна пече различно, пробвайте с дървено шишче дали са готови.
6. Извадете кексчетата от формите и оставете да изстинат.
7. Разбийте на крем тиквеното пюре с крема сиренето и пудра захар. Напълнете в пош и шприцовайте розички върху къпкейксчетата с тиква и орехи.
Да ви е сладко!