Edin.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Къпкейк с тиква и орехи

Къпкейк с тиква и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
449916k519
Къпкейк с тиква и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
15/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
43 мин.
Порции
14
"Страхотни къпкейкчета с тиква и орехи - едно хапваме сега и едно взимаме за из път"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • тиквено пюре - 130 г
  • краве масло - 100 г
  • олио - 100 г
  • захар - 80 г кафява
  • кондензирано мляко - 70 г
  • ванилия - 2 прахчета, 4 г
  • брашно - 260 г
  • орехи - 80 г натрошени+12 - 14 половинки
  • бакпулвер - 15 г
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 щипка, по желание
  • Крем
  • тиквено пюре - 6 с.л. с връх
  • крема сирене - 6 с.л. с връх
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтопете маслото при олиото на много слаб огън и оставете да изстинат до почти телесна температура.

2. Разбийте яйцата със захарта и добавете кондензираното мляко, мазнината и тиквеното пюре. То трябва да е чисто - само пюрирана сварена тиква.

3. След като получите гладка и хомогенна смес оставете миксера и продължете на ръка.

Пресейте към течната смес брашното с бакпулвера и бъркайте с шпатула до цялостно усвояване. Добавете щипка сол и натрошените ядки, леко разбъркайте и напълнете 12-14 хартиени капсули за къпкейкс, поставени във форми.

Пълнете 3/4 от обема на стандартните формички.

4. Сложете по половинка орех във всяко кексче и натиснете леко, за да потъне почти цялото навътре.

5. Печете около 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Тъй като всяка фурна пече различно, пробвайте с дървено шишче дали са готови.

6. Извадете кексчетата от формите и оставете да изстинат.

7. Разбийте на крем тиквеното пюре с крема сиренето и пудра захар. Напълнете в пош и шприцовайте розички върху къпкейксчетата с тиква и орехи.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: