Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат и към тях се прибавя разтопеното краве масло. Разбъркват се и се добавят 3 лъжици сметана.
Ринг с размер 23-24 см се поставя в поднос и от вътрешната страна се поставя ацетатна хартия.
Бисквитената смес се изсипва в ринга и се издига по борда, като се притиска хубаво. Останалата смес се разпределя по дъното.
Желатинът се залива с 50 мл студена вода.
Белият шоколад се залива с 60 мл загрята сметана, разбърква се и се оставя да изстине.
Крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар се смесват. Разбъркват се. Прибавя се шоколадът.
150 мл сметана се разбива до меки връхчета и се добавя към чийз сместа.
Желатинът се разтопява на водна баня или за секунди в микровълнова печка. Прибавя се към крема и се разбива енергично.
Ароматизира се с ванилията и настърганата кора на лимона.
1/3 от сместа се изсипва в бисквитената кора. Поставя се тук-там от боровинковото сладко, следва следващата 1/3 крем, боровиново сладко и се завършва с останалият крем.
Чийзкейкът се поставя за няколко часа в хладилник.
Освобождава се от ринга и ацетатната хартия и чийзкейкът без печене със сладко от боровинки се декорира с пресни боровинки и лимон.
Да ви е сладко!