edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълкови Сладкиши»Американски ябълков сладкиш

Американски ябълков сладкиш

Аника ВойтАника Войт
Новак
61
1
1k
5
Американски ябълков сладкиш
Снимка: Аника Войт
1 / 3
24/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции16
"Пухкав и много вкусен ябълков сладкиш по американска рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Най-добре разбивайте с миксер или друг домакински уред, тъй като е нужно нивото на сместа да се удвои.

Щом сместа бухне достатъчно, добавете и предварително пресятото бяло брашно с бакпулвера.

Добавяйте го на малки порции и разбърквайте внимателно и бавно с помощта на силиконова шпатула.

Не бива да спада обемът на сместа. Отделете от сместа 1/3.

Измийте и почистете ябълките, нарежете ги на малки парчета. Разбъркайте ги с една супена лъжица лимон сок.

В отделна купа разбийте крема сиренето заедно с ванилията, лимоновата кора и канелата. Тази смес добавете към ябълките, разбъркайте добре.

Всичко това изсипете към първата смес (по голямата част от яйцата и брашното). Разбъркахте ги отново внимателно.

Включете фурната на 180 градуса.

В подходящ съд (аз използвах йенска тавичка) изсипете сместа с ябълките за американския сладкиш, отгоре сложете и чистата част.

Ако желаете, може да украсите и допълнително ябълковия сладкиш.

Отделете си няколко резена от ябълките и ги поставете отгоре над сместа.

Печете американския ябълков сладкиш около 40 минути, като проверявате за неговата готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: