Edin.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Добруджанска млечна баница

Добруджанска млечна баница

Добруджанска млечна баница
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9
"Насладете се на традиционната добруджанска млечна баница - даваме рецептата"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • краве сирене - 200 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 300 г
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете тавата с малко краве масло. Отворете корите за приготвянето на млечната баница. Вземете една, нагънете на хармоника и поставете в тавичката.

Вземете втора и постъпете по същия начин и така, докато свършат. Натрошете сиренето и поръсете с него между корите.

В купа счупете яйцата и разбийте с тел. Добавете киселото и прясното мляко. Разбъркайте отново. Залейте баницата, отгоре нарежете парченца краве масло.

Печете разкошната баница в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте.

Може да поръсите Добруджанската млечна баница с пудра захар.

По рецепта на Иван Звездев.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: