Edin.bg»Рецепти»Предястия»Бирено мезе»Панирани печурки на тиган

Панирани печурки на тиган

Панирани печурки на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ето го още едно страхотно бирено мезе - панирани печурки на тиган"

Необходими продукти

  • гъби - 7 - 8 бр. печурки
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л
  • яйца - 1 бр
  • горчица - 1 ч.л
  • бира - 1/2 кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги разрежете през средата. Сложете ги в купа заедно с бирата. Оставете ги за половин час така. Извадете и отцедете. Оваляйте в царевичното брашно.

Потопете в разбитото яйце и оваляйте в галетата. Изпържете гъбите от всички страни в добре загрято олио.

Извадете в чиния с хартия за печене. Оставете леко да се охладят и сервирайте това страхотно бирено мезе!

Панираните печурки на тиган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: