Edin.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Картофени крокети с кашкавал на фурна

Картофени крокети с кашкавал на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Картофени крокети с кашкавал на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Остава ви само да измислите гарнитурата на картофените крокети с кашкавал - рецептата ви я даваме"

Необходими продукти

  • картофи - 450 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 20 г
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 60 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите в подсолена вода, обелете ги и оставете за 10 минути, покрити с нещо, за да не хващат коричка. Може да ги оставите да поизстинат и още небелени, но би отнело малко повече време.

2. Нарежете лука на ситно, може и да смелите или настържете. Магданоза накълцайте, а кашкавала направете на малки парченца.

3. Намачкайте леко топлите картофи с яйцето. Сложете лука, магданоза, черен пипер и сол и бъркайте до хомогенност. Накрая добавете кашкавала. Ако яйцето ви е много голямо, може да не го слагате цялото, за да не стане рядка сместа.

4. С намазнени ръце оформете продълговати, овални крокети и ги подредете в поръсена със зехтин тавичка. Ако е покрита с хартия за печене, още по- добре.

5. Печете на 210°C в предварително загрята фурна до златиста коричка.

6. Сервирайте тези лесни и бързи крокети от картофи и кашкавал топли и акомпанирани с млечен или майонезен сос.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: