Лесни домашни ронливи сладки

АнабелАнабел
Новак
12
27/06/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • свинска мас - 1/2  ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • домашен конфитюр - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудрата захар се пресява и заедно със свинската мас се разбива на пухкав крем.

Прибавя се щипка сол и яйцето. След разбиване на порции се прибавя пресятото брашно, като объркването вече е на ръка.

Брашното е малко по-малко две чаени чаши. Получава се меко маслено тесто, от което се оформят топчета с големината на орех. Топчетата се подреждат в таава покрита с хартия за печене.

В средата на всяко се прави вдлъбнатинка с помощта на малка капачка. Във всяка вдлъбнатинка се поставя по половин чааена лъжичка от домашния конфитюр.

Масленките се пекат във фурна загрята на 170 градуса около 8 до 10 минути.

Лесните домашни ронливи сладки са готови.

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар