Начин на приготвяне
Приготвих половин доза от тези продукти, като при замесването на тестото опитвах на вкус.
В купа се разбиват яйцата с вилица. В киселото мляко се разбърква сода за хляб да шупне и сипваме в яйчената смес.
Добавя се сол, захар, разбърква се добре с вилица и с брашното добавено на части се замесва средно меко тесто, което да не лепне.
Оставя се в купата да почине 10-15 минути, не пропускайте тази стъпка - така ще бухнат повече.
Разточва се кора с дебелина 0. 5 см, нарязва се на ленти, а те се режат на триъгълници.
Загрява се олио в тиган, пускам първата бухта, намалява се на 4 степен и пържим до златисто от двете страни.
Изваждат се в чиния, поръсваме с пудра захар и сервираме.
Чудесна лесна и вкусна закуска! Триъгълните бухтички са готови.