Начин на приготвяне
1. За тази вкусна лятна манджа белете и смелете доматите с чесъна. Разредете ги с водата, червения пипер и малко сол.
2. Загрейте зехтина на умерен огън и сипете брашното.
Бъркайте за кратко, за да се запържи до много лек загар, ако трябва, намалете огъня, за да няма риск да потъмнее много.
3. Налейте доматите с водата и бъркайте, докато се сгъсти. Консистенцията на кашичката можете да направите по ваш вкус - по гъста или по- рядка.
4. Пет минутки преди да дръпнете доматената манджа от огъня добавете половината накълцан праз, а останалият сложете накрая и разбъркайте.
5. Сервирайте бързата лятна манджа с хубав домашен хляб и сирене по желание.
Добър апетит!