Салата от аншоа (маринована копърка)

07/10/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • аншоа - 400 г (или копърка)
  • лук - 3 глави
  • олио - 6 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • оцет - 4 с.л. (за изкисване на аншоата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме копърката от опаковката, изплакваме я със студена вода и я изчистваме от главите, перките и вътрешностите.

Ако ползваме аншоа - почистваме главите, перките, люспите и вътрешностите и накисваме с подкислената с оцет вода. След час изплакваме със студена вода.

Слагаме на купчинка в средата на плато или в чинийки дребно нарязания кромид лук.

Подреждаме рибата около кромида и поливаме със смес от олиото и лимоновия сок и поръсваме получената рибна салата със ситно нарязания магданоз.

Към тази салата от аншоа (маринована копърка) може да добавите нарязани кръгчета с част от лука.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар