Пълнени чушки с ориз

10/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, нарязан на ситно, се задушава 5 мин. заедно с ориза и половината растително масло.

Прибавят се сол, меката част на доматите и черен пипер.

Твърдата част на доматите се нарязва на кубчета, посолява се и се смесва с останалото растително масло. Пиперките се почистват от семенната част, посоляват се и се пълнят до ¾ с оризовата смес.

Отгоре се поставя по 1 парче домат или листче от магданоз. Нареждат се плътно една до друга и се заливат с 2 чаени чаши гореща вода.

Печем пълнените чушки в умерена фурна или се варят на тих огън. Поднасят се полети с образувалия се сос и кисело мляко.

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар