Щи в гювечета

11/01/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в маслото нарязаното зеле, като добавите свински ребра и половината доматено пюре.

След 90 мин. сипете във врящия бульон задушеното зеле и варете 30 мин.

Прибавете изпържените с останалото пюре нарязани корени, моркови и лук и варете 20 мин.

Добавете предварително запърженото брашно, дафиновите листа и черния пипер.

Прехвърлете в глинени гювечета, като във всяко сложите парче месо и стрита скилидка чесън.

Омесете маслено тесто без мая, разточете кори, колкото са гювечетата и ги покрийте с тях.

Намажете с яйце корите и печете щи във фурна, докато похлупаците се зачервят и надуят.

Опитайте - вкусна рецепта от руската кухня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар