Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет с аншоа

Пастет с аншоа

MarianeMariane
Новак
6944
Пастет с аншоа
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • масло - 750 г
  • аншоа - 320 г
  • каперси - 50 г
  • яйца - 5 бр. жълтък от сварени яйца
  • кисели краставички - 50 г
  • оцет - 25 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от аншоа, каперсите, жълтъците от сварените яйца и киселите краставички се начукват в хаванче.

След това продуктите се прекарват през сито и се разбъркват много добре с прясното масло.

Към сместа се прибавят оцетът и червеният пипер, овкусява се със сол и се разбърква добре.

Така приготвения пастет с аншоа се прибира в хладилник и се използва за овкусяване на сандвичи, канапета и други.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: