Ватрушки с извара и стафиди

19/02/2019
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко и еластично тесто от брашното, сметаната, яйцето и солта. Оставете го да отлежи в хладилник около 1 час.

След това го разточете на лента и го нарежете на 20-ина парчета.

Оформете топчета и ги подредете в намаслена тава с около 5 см между тях.

След като отлежат 10 мин, направете вдлъбнатина на всяко от топчетата с дъното на чаша или с чукалчето на хаванчето.

Намажете краищата на ватрушките с яйце и нанесете равномерно с лъжица плънката, която сте приготвили от изварата, в която сте добавили жълтъка, стафидите, захарта и ванилията.

Изчакайте приготвените ватрушки да отлежат още 10 минути и ги изпечете в загрята на 220-240°.

След като ватрушките са готови, намажете краищата им с краве масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар