Пържени патладжани с кисело мляко

MarianaMariana
Новак
688
6
04/08/2018
"Почти като тиквички, ама двойно по-вкусни - така бихме ги описали най-добре "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги оставете да около час в гевгир, за да се отцеди горчивия сок.

Отцедете ги добре и ги изпържете в загрятото олио до зачервяване от двете страни.

Подредете в чиния един ред патладжани, отгоре залейте с половината кисело мляко, объркано с пресования чесън.

Подредете втори ред патладжани, залейте с останалото мляко. Преди поднасяне препържете малко масло и червен пипер, полейте ястието с него.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар