Начин на приготвяне
Смесваме брашното с прясното мляко, белтъците, маслото, пудрата захар и ванилията. Добавяме настърганата кора лимон и замесваме рохко маслено тесто, което разточваме на лист с дебелина 5 мм в предварително намазнена тава.
Отгоре разстиламе орехите, натрошени с канелата и пудрата захар и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Оставяме сладкишът да се охлади и го нарязваме на правоъгълници, които глазираме със следната глазура.
Белтъците разбиваме на пяна. Постепенно добавяме пудрата захар и бием до получаването на гладка смес. Прибавяме по малко и лимона, бием още 4-5 минути, след което нанасяме върху сладкиша и връщаме във фурната, да се задуши за 10-15 минути на отворена врата.