Орехови резенки

MarianaMariana
Новак
688
6
02/07/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното с прясното мляко, белтъците, маслото, пудрата захар и ванилията. Добавяме настърганата кора лимон и замесваме рохко маслено тесто, което разточваме на лист с дебелина 5 мм в предварително намазнена тава.

Отгоре разстиламе орехите, натрошени с канелата и пудрата захар и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Оставяме сладкишът да се охлади и го нарязваме на правоъгълници, които глазираме със следната глазура.

Белтъците разбиваме на пяна. Постепенно добавяме пудрата захар и бием до получаването на гладка смес. Прибавяме по малко и лимона, бием още 4-5 минути, след което нанасяме върху сладкиша и връщаме във фурната, да се задуши за 10-15 минути на отворена врата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар