Edin.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Селска салата от печен лук

Селска салата от печен лук

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 10 - 15 глави
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • оцет
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уж толкова обикновена, а това е най-вкусната салата, която съм опитвала.

Взимате 10-15 глави лук, не много големи и горе-долу с еднаква големина, за да се изпекат равномерно.

Лукът се слага в малка тавичка и се пече без да се бели в загрята на 180 градуса фурна до покафеняване. Оставяме лука да изстине, след това много лесно го обелваме.

По-малките главички лук оставяме цели, а по-големите - нарязваме на половинки или четвъртинки. Овкусяваме със сол, черен пипер, олио и оцет и поднасяме. По желание може да поръсите и с малко ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: