Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем, по-хубав от баварскияКрем, по-хубав от баварския
01 Февр.
2
Може в сместа да се добавят белени, печени бадеми или орехи, които трябва да са счукани немного на едро, нито смлени, да са колкото едра леща. Кремът може да се обърне и върху чинийки....
Хубаво тирамисуХубаво тирамису
23 Септ.
Преди поднасяне поръсете хубавото тирамису с какао. Да ви е сладко!...
Оставете бебето да плаче – заспива по-добре!Оставете бебето да плаче – заспива по-добре!
28 Май
Оставете бебето да плаче преди са заспи. Това е в негов интерес. Според учените майките трябва да спрат да успокояват отрочетата си, когато плачат в леглото си преди сън и посред нощ....
Хубави постни сладкиХубави постни сладки
29 Юни
1
Хубави постни сладки, подходящи за всякакви поводи и по всяко време! Чудно Вкусно!...
Хубава млечна баницаХубава млечна баница
11 Септ.
Следващата стъпка е да нареже баницата на малки ромбоиди. Ред е да я сложим във фурната (предварително загрята) на 200 градуса, и да печем около 25 минути. Докато баницата се пече, приготвяме заливката....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Хубав крем карамелХубав крем карамел
05 Януари
Разбийте с миксер захарта и яйцата. Прибавете яйчената смес към свареното прясно мляко и разбъркайте добре. Карамелизирайте захарта и я разпределете в чашки. Отгоре налейте яйчената смес. Сложете чашките с крем карамела...
Кое хранене може да се нарече лечебно?Кое хранене може да се нарече лечебно?
23 Окт.
Всеки болестотворен процес, който се развива в човешкото тяло, е причина за загубата на ценни аминокиселини, витамини, минерали, мастни киселини и други хранителни вещества. В някои случаи се стига и до дефицит на хранителни...
Хубава домашна руска салатаХубава домашна руска салата
19 Ноем.
3
Картофите и морковите оцеждаме в гевгир, оставяме да се охладят и ги нарязваме на малки кубченца. Също така нарязваме шунката, киселите краставички и свареното яйце....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как домашното вино да стане хубавоКак домашното вино да стане хубаво
09 Август
Но разговорите и споровете за вино са безкрайни – затова оставяме на мъжете да спорят и наслаждават на вкуса на домашното вино, което се прави с мерак!...
Защо е хубаво да искаме прошкаЗащо е хубаво да искаме прошка
26 Февр.
1
А и когато имаме негативни емоции спрямо човека, който ни е обидил, ние оставаме вътрешно свързани с него....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Смесете с млякото и оставете настрани. Добавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате с ръка....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Защо е хубаво да се отървете от непотребни стари вещиЗащо е хубаво да се отървете от непотребни стари вещи
31 Март
Основната причина да се отървете от старите си и непотребни вещи, се крие във факта, че просто нямате нужда от тях и няма причина да превръщате дома си в склад. От тях обаче трябва се отървете не само от практична гледна...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
С черпак се излива от яйчената смес, напълват се шолите. Формата се поставя в загрятата фурна на 200 градуса, кошничките се пекат за около 18-20 минути или докато се получат хубави запечени петна отгоре....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте....