Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем, по-хубав от баварскияМоже в сместа да се добавят белени, печени бадеми или орехи, които трябва да са счукани немного на едро, нито смлени, да са колкото едра леща.
Кремът може да се обърне и върху чинийки....
01 Февр.
2
Оставете бебето да плаче – заспива по-добре!Оставете бебето да плаче преди са заспи. Това е в негов интерес.
Според учените майките трябва да спрат да успокояват отрочетата си, когато плачат в леглото си преди сън и посред нощ....
28 Май
Хубави постни сладкиХубави постни сладки, подходящи за всякакви поводи и по всяко време!
Чудно Вкусно!...
29 Юни
1
Хубава млечна баницаСледващата стъпка е да нареже баницата на малки ромбоиди.
Ред е да я сложим във фурната (предварително загрята) на 200 градуса, и да печем около 25 минути.
Докато баницата се пече, приготвяме заливката....
11 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Хубав крем карамелРазбийте с миксер захарта и яйцата. Прибавете яйчената смес към свареното прясно мляко и разбъркайте добре.
Карамелизирайте захарта и я разпределете в чашки. Отгоре налейте яйчената смес. Сложете чашките с крем карамела...
05 Януари
Кое хранене може да се нарече лечебно?Всеки болестотворен процес, който се развива в човешкото тяло, е причина за загубата на ценни аминокиселини, витамини, минерали, мастни киселини и други хранителни вещества. В някои случаи се стига и до дефицит на хранителни...
23 Окт.
Хубава домашна руска салатаКартофите и морковите оцеждаме в гевгир, оставяме да се охладят и ги нарязваме на малки кубченца.
Също така нарязваме шунката, киселите краставички и свареното яйце....
19 Ноем.
3
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как домашното вино да стане хубавоНо разговорите и споровете за вино са безкрайни – затова оставяме на мъжете да спорят и наслаждават на вкуса на домашното вино, което се прави с мерак!...
09 Август
Защо е хубаво да искаме прошкаА и когато имаме негативни емоции спрямо човека, който ни е обидил, ние оставаме вътрешно свързани с него....
26 Февр.
1
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаСмесете с млякото и оставете настрани.
Добавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате с ръка....
15 Дек.
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Защо е хубаво да се отървете от непотребни стари вещиОсновната причина да се отървете от старите си и непотребни вещи, се крие във факта, че просто нямате нужда от тях и няма причина да превръщате дома си в склад.
От тях обаче трябва се отървете не само от практична гледна...
31 Март
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)С черпак се излива от яйчената смес, напълват се шолите.
Формата се поставя в загрятата фурна на 200 градуса, кошничките се пекат за около 18-20 минути или докато се получат хубави запечени петна отгоре....
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаХубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа.
Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте....
12 Май