Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме кекс и домашни сладкишиСладкиши с кисело мляко, крема сирене, плодове, желе, суфле могат да се съхраняват до 72 часа, при условие че не съдържат крем....
06 Март
Как се съхранява грах?Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време.
Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
25 Януари
Как се съхранява виното?Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
24 Септ.
Как се съхранява чай?Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението.
- Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
27 Януари
1
Глазури за кексВсеки кекс е по-красив и по-вкусен, ако е украсен с подходяща глазура. Универсална е шоколадовата глазура, която се използва както за кексове, така и за мини-кексчета.
Шоколадова глазура за кекс
Тя се прави лесно:...
04 Юли
Как се съхранява зелен фасул?Важно е той да бъде съхраняван правилно.
Начини за съхраняване на зеления фасул
Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
02 Ноем.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Тайни за хубав кексВъздушен пухкав кекс може да опече далеч не всяка домакиня. А това не е никак трудно, стига да знаете някои тайни на приготвянето на този вкусен десерт.
Необходими са ви пет яйца, една чаена чаша захар, една чаена чаша...
05 Юни
32
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се съхранява месо без хладилникТака се съхранява месо за едно денонощие.
Можете да съхранявате месо с помощта на кисело мляко или оцет. Залейте телешкото или говеждото месо с кисело мляко така, че да е покрито изцяло....
07 Април
2
Как се прави сочен кекс - ръководство за начинаещиКексът извиква асоциации за неделен ден, изпълнен с ухание на ванилия и кафе, разнасяни от кухнята. С приятно прекарано свободно време сред близки и приятели на парче кекс и ароматно кафе. Това е един от най-популярните...
12 Август
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.