Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме кекс и домашни сладкишиКак да съхраняваме кекс и домашни сладкиши
06 Март
Сладкиши с кисело мляко, крема сирене, плодове, желе, суфле могат да се съхраняват до 72 часа, при условие че не съдържат крем....
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време. Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
Как се съхранява виното?Как се съхранява виното?
24 Септ.
Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
Как се съхранява чай?Как се съхранява чай?
27 Януари
1
Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението. - Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
Глазури за кексГлазури за кекс
04 Юли
Всеки кекс е по-красив и по-вкусен, ако е украсен с подходяща глазура. Универсална е шоколадовата глазура, която се използва както за кексове, така и за мини-кексчета. Шоколадова глазура за кекс Тя се прави лесно:...
Как се съхранява зелен фасул?Как се съхранява зелен фасул?
02 Ноем.
Важно е той да бъде съхраняван правилно. Начини за съхраняване на зеления фасул Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Тайни за хубав кексТайни за хубав кекс
05 Юни
32
Въздушен пухкав кекс може да опече далеч не всяка домакиня. А това не е никак трудно, стига да знаете някои тайни на приготвянето на този вкусен десерт. Необходими са ви пет яйца, една чаена чаша захар, една чаена чаша...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се съхранява месо без хладилникКак се съхранява месо без хладилник
07 Април
2
Така се съхранява месо за едно денонощие. Можете да съхранявате месо с помощта на кисело мляко или оцет. Залейте телешкото или говеждото месо с кисело мляко така, че да е покрито изцяло....
Как се прави сочен кекс - ръководство за начинаещиКак се прави сочен кекс - ръководство за начинаещи
12 Август
Кексът извиква асоциации за неделен ден, изпълнен с ухание на ванилия и кафе, разнасяни от кухнята. С приятно прекарано свободно време сред близки и приятели на парче кекс и ароматно кафе. Това е един от най-популярните...
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....