Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се бланшират картофиКато сме на тема бланширане на картофи, вижте как да направите перфектните картофи соте....
09 Март
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се бланшира коприва?Имате два варианта - да я наберете със стъблата и така да се бланшира, или лист по лист да късате свежите горни връхчета - ваш избор.
Измивате добре копривата....
08 Май
Как се бланшира бамя?При бланширане на бамята се премахва лепкавата течност и така бамята става по-устойчива и издръжлива при правилно съхранение....
30 Януари
Как се бланшира ориз?Времето за бланширане не бива да се пресрочва, защото оризът почва да се разварява. След това оризовите зърна задължително се изплакват със студена вода, за да се прекрати готвенето....
08 Май
Как се бланшира карфиол?Карфиолът принадлежи към семейството на зелето, но от всички видове зеле най-лесно се усвоява от организма. Съдържащата се него целулоза е доста по-нежна от тази на зелето, че дори и консумацията на карфиол в големи количества...
06 Окт.
Как се бланшира лук?Как се бланшира лук?
Измийте лука и отрежете краищата му. Напълнете 3/4 голяма купа с лед и допълнете студена вода. Нарежете измития лук с нож на пръстени....
13 Януари
Как се бланшира лапад?За да можем да се радваме на този вкус по-дълго време и през всеки сезон, не само през пролетта, лападът може да се бланшира. Така ще го имаме на разположение независимо от сезона.
Как се бланшира лапад?...
11 Май
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Топяща се в устата шоколадова тортаШоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....
06 Юли
1
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаЯйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....
28 Окт.
Торта Къщички в снега се гушатТортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра.
Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...
31 Дек.
2