Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Прическа Пеперуда - за кого е подходяща?

Прическа Пеперуда - за кого е подходяща?

Пеперудата е прическа, която разнообразява визията и създава впечатление за различна дължина на косата в зависимост от това как е

През миналата година модата в прическите се обърна към ретро стила. Един от най-ярките представители на този уклон в поддържането на косата е прическата Пеперуда, която спечели сърцата на дамите с романтичната си визия.

Историята на прическа Пеперуда

Пеперудата не е ново явление в поддържането на косата. Нейното начало е поставено през 60-те години на миналия век, когато се приема като символ на свободата и смелостта на жените. Тогава тя е представена от къси странични кичури и обем в горната част на главата.

Съвременният прочит на тази вълнуваща прическа запазва основата си, но получава нови акценти, за да изглежда по-гъвкава и модерна.

За кого е подходяща прическа Пеперуда

Пеперудата е подходяща за млади дами с овални, квадратни и сърцевидни лица. Тя подпомага визия, създаваща илюзия за симетричен овал на лицето, като го прави изящно и нежно. Идеална опция е за права и ли леко къдрава коса. Тази прическа превзе официалните събития и е предпочитана от много известни лица.

Модерни дължини и обеми при прическа Пеперуда

Прическа пеперуда

Още едно предимство на прическа Пеперуда е, че може да бъде адаптирана към различни дължини на косата. Късата версия подчертава изящните линии на шията, а дългата е за романтични визии с повече обем.

Тази прическа се съчетава добре с различни стилове на оформяне. Може да изглежда гладка и спретната, но може косата да се стели на вълни или пък на небрежно падащи къдрици.

Как се създава прическа Пеперуда

Цялата визия идва от тенденцията на подстригване на косата. Създава илюзия за къса коса фронтално, но всъщност е подстригана на пластове, които образуват форма на пеперуда. На практика е многослойна прическа, стигаща под раменете. Подстригва се по начин, при който горният слой може да се отдели от долния. Горните слоеве са по-къси и на етажи, а долната част може да се върже или прибере, така че да изглежда сякаш жената има къса коса. Когато се пуснат кичурите, нещата изглеждат съвсем различно.

Как се прави прическа Пеперуда

Пеперудата е прическа, която разнообразява визията и създава впечатление за различна дължина на косата в зависимост от това как е оформена.

Пеперуда е чудесна прическа за всеки сезон, но се асоциира с лятото заради романтичната представа за развени къдрици от вечерния морски бриз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest