edin.bg»Статии»Как да»Как се прави Ютюб канал

Как се прави Ютюб канал

Как се прави Ютюб канал

Ютюб е познат, на всички ни, сайт за споделяне на видео съдържание. Почти всеки от нас има регистрация в него или го посещаваме редовно, за да изслушаме любимата си песен.

В последното десетилетие създаването на съдържание за Ютюб се превръща във все по-популярна дейност, която вече спокойно е определяна като доходоносна професия.

В такъв случай е добра новина да чуете, че е напълно безплатно да си направите собствен канал в Ютюб - тази социална мрежа.

Ето и основните стъпки:

1. Регистрация в Ютюб

Ютюб канал

Най-лесната стъпка е да направите регистрация в платформата на Ютюб. Не коства нищо, става лесно и бързо. Достатъчно е да влезете в уебсайта и да натиснете бутона Регистрация в горния десен ъгъл. След това стъпките ви насочват какво и къде да попълните.

2. Подходящо заглавие за Ютюб

Изберете име на своя канал, което да бъде запомнящо. То трябва да бъде ясно, недвусмислено и свързано с вас по някакъв начин. Може да заглавите вашия канал просто с името си или го съчетаете с нещо благозвучно и нестандартно. Наименованието може да бъде свързано с вашите интереси или хоби. Намерете перфектната комбинация от думи, които да описват вас самите.

3. Тематика на видео съдържанието в Ютюб

За да бъде един Ютюб канал успешен, то е препоръчително да следва една тематика. Съдържанието трябва да бъде взаимосвързано и да е вдъхновено от една област – мода, грим, спорт, бизнес или др. Друга добра идея е клиповете ви да бъдат последователни влогове от дадено събитие, почивка или процедура. По този начин аудиторията ще се абонира за вас, за да следи продължението на интересен ваш клип.

Сходната тематика във вашия канал ще сегментира аудиторията, която ще бъде заинтересована от вашето съдържание. Потребителите ще се припознаят във вашите интереси и ще изберат да ви следват именно заради споделеното от вас съдържание. Затова бъдете сигурни, че създавате клипове за област, в която притежавате необходимите познания.

4. Активно участие

Ютюб канал създаване

Ютюб каналът ви може да бъде успешен, ако полагате необходимите грижи за него. Бъдете активни така, че аудиторията да си напомня за вас и да проверява за ново качено видео. Показвайте различни аспекти на избраната от вас област, за да поддържате интереса на потребителите. Също така е страхотна идея да си създадете график за качване, като оптималният вариант е около 3 пъти в седмицата. По този начин последователите ви ще знаят кога имате ново видео и ще постигнете по-висока ангажираност.

Прочети още какво е влогър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest