edin.bg»Статии»Тестове»Рецепти за пълно щастие

Рецепти за пълно щастие

Рецепти за пълно щастие

Ако се замислите, щастието е много странно нещо. То е безкрайно и напълно безплатно, но хората постоянно го пропускат. И не можете да научите или принудите човек да бъде щастлив. Щастието е състояние на духа и зависи до голяма степен от самите нас.

Така че най-правилната рецепта за щастие е: Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди щастлив. Но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Ето няколко рецепти, които доказано ще ви помогнат да подобрите настроението си и да се почувствате щастливи.

Смях и радост

Хората често сдържат положителните си емоции, въпреки че мнозина не се срамуват да изразят отрицателни. Но напразно, съдържанието и външната форма са неразривно свързани помежду си. Когато сме щастливи, това се отразява в изражението на лицето и жестовете. Но работи и по друг начин. Когато се държим така, сякаш сме добри и весели (усмихнати, смеещи се, танцуващи или дори скачащи), тогава започваме да изпитваме подобни чувства в действителност. Съответно, колкото по-често се усмихваме и смеем, толкова по-щастливи се чувстваме.

Помнете доброто

Животът на всеки човек се състои от победи и провали, радости и неприятности. И често нашето щастие зависи от това върху какво се фокусираме, кои събития изхвърляме от главите си и кои помним дълго. Ако човек дълго време повтаря в главата си негативни събития от миналото, ще му е трудно да се чувства щастлив. Може би трябва да си припомните всички хубави неща? Изградете си навика да записвате добрите неща, които се случват през деня. И вероятно ще се окаже, че има много причини за радост в живота ви. Също така напишете какво повдига настроението ви и ви доставя удоволствие. Опитайте се да правите нещата от този списък възможно най-често.

Представете си щастието си

Пълно щастие

Често хората се чувстват нещастни, защото нямат представа какво им трябва, за да бъдат щастливи. Чувството „искам нещо, но не знам какво“ е познато на мнозина. За да станете щастливи, първо трябва да определите параметрите на вашето щастие. Помислете какво ви липсва „за пълно щастие“, представете си, че това вече се е появило в живота ви, почувствайте очакването на щастието. Вашата цел ли е точно това, което ще ви направи щастливи? След това трябва да отидете, за да го постигнете.

Спорт

Когато сме уморени, стресирани или просто в лошо настроение е много трудно да се принудите да спортувате. Но напразно, защото спортът повдига настроението и ни кара да се чувстваме по-щастливи. Някои психолози дори са го използвали за борба с депресията при своите пациенти. Тук няма магия, чиста химия: упражненията насърчават производството на ендорфини. Освен това спортът ни прави по-силни, стройни и по-уверени в себе си. Самодоволството ни приближава до усещането за щастие.

Сън

Щастие

Колкото и банално да изглежда, за да станете по-щастливи, трябва да започнете да спите достатъчно. Учените са установили, че липсата на сън сериозно се отразява на нашето възприятие за света. Когато човек не спи достатъчно, той по-добре си спомня негативните събития и приятните моменти се изтриват от паметта му. Дори е проведен експеримент: хора не спали два дни, след което били и помолени да запомнят определени прочетени думи. И ето какво е интересно - участниците в експеримента запомнили предимно отрицателни думи, като „война“ или „болест“. С други думи, сънливият оптимист вече не е оптимист. Много е лесно да изпробвате тази теория върху себе си. Кога се чувствате по-щастливи: когато се събудите с аларма или когато се събудите в удобно за вас време?

Промяна

И все пак, невинаги е възможно да се постигне щастие само чрез психологически трикове. Ако житейските ценности и нужди на човек не отговарят на заобикалящата го реалност, той ще се чувства нещастен. Има само един положителен изход от тази ситуация - да промените реалността и да премахнете от живота всичко, което пречи на вашето щастие. Повечето хора ще кажат, че това е невъзможно: ние сме възпрепятствани от страхове, мнения на другите, навици, ограничения. Но тези, които рискуват, често печелят. Да промените живота си, не е толкова страшно, можете да започнете с малки стъпки: ново хоби, нови приятели, нови навици. Всяко нововъведение ни дава сила и смелост за нови промени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати