edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Експерти съветват: Без мента, сирене и пуканки преди секс!

Експерти съветват: Без мента, сирене и пуканки преди секс!

Експерти съветват: Без мента, сирене и пуканки преди секс!

Американският експерт Майкъл Хърт, основател на Калифорнийския център за интегративна медицина, твърди, че храни като мента, сирене, пуканки и някои други потискат либидото и трябва да се избягват, ако имате намерение да правите секс.

Обяснението е, че тези храни понижават нивата на тестостерона, тъй като стимулират активността на ензима ароматаза. Ароматазата преобразува мъжкия полов хормон тестостерон в женския хормон естроген, а както е доказано, именно тестостеронът е отговорен за сексуалното желание и потентността. Ниските нива на мъжкия хормон автоматично водят до загуба на желание за секс.

Ментата като билка е с доказано действие за намаляване нивата на тестостерона, сиренето като млечен продукт също. Други подобни антисекс храни, които увеличават активността на ензима ароматаза, са хляб, паста, бисквитки и крекери, тестени продукти, ориз, йогурт, шоколад.

За пуканките, макар и не толкова известен факт, експертът твърди, че задължително трябва да се избягва хапването им преди секс. Тяхното негативно влияние върху мъжкия хормон се дължи на състава на незалепващото покритие на пликовете за микровълнова, което съдържа химикали като перфлуороктанова киселина, които пряко влияят върху мъжката потентност. Те също намаляват броя и влошават качеството на сперматозоидите.

Забранени храни преди секс!

Експертът съветва още да се избягват и алкохол, и кафето преди секс. Алкохолът също доказано намалява тестостерона и мъжествеността като цяло. Кофеинът пък може да повиши и тревожността, което да понижи сексуалното желание. Препоръчително е да се избягват и пайовете заради вредните хидрогенирани мазнини, които също понижават тестостерона.

В крайна сметка се оказва, че не само жените, а и мъжете трябва да внимават с диетите. Както се вижда, някои храни и напитки влияят пряко на нивото на мъжките полови хормони, а други пък на хормона на щастието серотонин. Затова, ако не искате плануваната или не романтична вечер да се превърне в провал - внимавайте какво консумирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати