Засилване на метаболизма с топла вода

топла вода и метаболизъм

Вероятно ви е известно, че голяма част от актрисите, певиците и изобщо – звездите от артистичния свят, поддържат своята форма, като приемат топла вода сутрин на гладно. Възможно ли е наистина чаша обикновена, леко затоплена вода да прави чудеса с тялото ни? Ето за какво подпомага тази проста, неизискваща никакви усилия процедура.

Защо на гладно?

Важно е топлата вода да се приема на гладно, защото само така може ефективно да „отмие“ токсините и остатъчните елементи от червата ви. Приета веднага след ставане – на празен стомах и дори преди да измиете зъбите си, тя действа пречистващо, стимулиращо перисталтиката и тонизиращо храносмилателната и отделителната система.

Освен това след изпиването на водата, не трябва да се храните поне половин час, за да свърши течността чудодейната си работа. Когато храносмилателната и отделителна система са прочистени по този чудесен начин, те са готови за по-успешен и ускорен метаболизъм.

Което, от своя страна, води до по-ползотворно усвояване на веществата и до ефективно изгаряне на излишните мазинини. Така хората, които постоянно са на диета и не отслабват, могат да постигнат много по-добри резултати. Защото колкото и да гладуват, ако метаболизмът е блокиран, няма да се радват на успех.

Защо трябва да е топла?

засилване на метаболизма с топла вода

За ускоряване на метаболизма – с дори 20 процента, както твърдят някои експерти, е необходимо водата да не е нито студена, нито гореща. Добре е да е или на стайна температура, или леко затоплена.

Топлата вода разтваря по-успешно шлаките и токсините в тялото - по същия начин, както при измиването на съдовете – с топла вода това се случва много по-успешно, отколкото със студена вода. Също така топлата вода предизвиква изпотяване, което е друг процес за изхвърляне на токсини чрез кожата.

Здрав стомах и черва

Метаболизмът се ускорява и заради факта, че топлата вода регулира процесите в стомаха и се грижи за неговото и на червата добро здраве. Така че, ако имате гастрит, рефлукс, киселини, чести възпаления на червата и други проблеми, топлата вода ще възстанови състоянието на органите и системите. Това също води до подобрен метаболизъм.

С добавен лимон

Ако добавите малко количество прясно изтискан лимонов сок в топлата вода, още повече ще ускорите метаболизма. Доказано е, че тази комбинация действа още по-ефективно, помага за стопяването на килограмите и за поддържане на отлично здраве за цялото тяло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати