edin.bg»Статии»Свободно Време»Дестинации за романтична ваканция

Дестинации за романтична ваканция

1 от 3 Снимки

Романтично пътешествие из старите български столици


Започвайки от София, можете спокойно да отпътувате към Велико Търново, Плиска и Преслав, които са от най-известните ни исторически забележителности. В тях се обаче ще се докоснете не само до вековната ни история, но и до романтиката, за която бленувате.

Би било наистина чудесно за романтична ваканция да можете да обиколите целия свят и наистина ви го пожелаваме, но предвид настъпилото от 2020 г ограничение за почти всякакви екзотични туристически прояви, както и вероятно поради поизтънелия ви бюджет, ние ще насочим погледа ви единствено върху родните дестинации за романтична ваканция, които наистина биха ви възхитили.

Ако търсите тишината и комфорта на модерния лукс, свързан със СПА процедури, то навярно може да се насочите към някои от популярните ни балнеоложки центрове като Хисар, Велинград.

Но истинската романтика намира своя най-голям размах по бреговете на българските езера и язовири. Вече на много от тях има изградени хотели, бунгала, къщи под наем. Задължителни такива дестинации у нас са бреговете на язовир Доспат, Батак, Широка поляна, Беглика. Ако се насочите към тези райски кътчета, имате възможност дори и за диво къмпингуване.

Познатият ни като "западнал" Северозапад крие много тайни романтични кътчета, за които едва ли подозирате. Донякъде липсата на перфектна инфраструктура спомага тази част на България да остане по-дива и по-непопулярна, което пък гарантира спокойна и красива разходка.

Не пропускайте да видите китното градче Чипровци, познато със своите килими и със своя Чипровски манастир, датиращ от 10 в.; Белоградчишките скали и Белоградчишката крепост, както и уникалната пещера Магурата със своите скални рисунки наистина си струват пътешествието из тези земи. Романтиката ще е навсякъде около вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати