Електрическа самобръсначка - какво трябва да знаем

Електрически самобръсначки - какво трябва да знаем
Снимка: DadionGomez/pixabay.com

Дори и да не предстоят празници, винаги можете да изненадате вашата половинка с някакъв подарък. Понякога не е лесно да изберем подходящ подарък дори за близките ни хора. Ако и вие се намирате в дилема, какъв подарък да подарите на любимия си или пък на вашия баща, тогава идеално решение е електрическата самобръсначка. Информацията в този материал ще ви бъде полезна и ако просто искате да купите електрическа дамска самобръсначка за себе си, тъй като уредите работят на същия принцип.

Електрическа самобръсначка - какво трябва да знаем

Ротационни самобръсначки

Идеален избор за любителите на традиционите решение. Днес те са доста усъвършенствани, предлагайки гладко бръснене и комфорт, а също така се предлагат на доста добра цена. Името на тези електрически самобръсначки идва от специалния начин на движение на ножчетата им. Често имат дори самозаточващи се ножчета, което значително увеличава живота на устройството. Броят на самите бръснещи секции може да варира от 2-3 най-често, като всички те имат стандартно по пет ножчета.

Като цяло са доста комфортни и удобни, но и заедно с това са безопасни за употреба. С тях е значително по-малко дразненето на кожата, което си е голямо предимство. Огромен плюс е и това, че те имат доста дълъг експлоатационен живот, дори ако ги използвате често.

Линейни самобръсначки

Едно от основните предимства на този вид електрически самобръсначки е това, че те са доста прецизни. Също така имат различни приставки, което е много удобно, ако искате да оформите брада или интимна прическа. Понякога се намират и вибриращи, като могат да имат различен брой блокове. Най-често те са с 1-3 остриета, но могат да бъдат и с 4-5.

На какви характеристики трябва да обръщате внимание при избора на електрически самобръсначки?

1. Плаващи глави и движещ се блок

Колкото по-подвижни са, то толкова по-прецизно ще е бръсненето, като така ще можете много по-лесно да повторите контурите на брадата ви, както и да промените нейната форма, ако пожелаете. Те са и по-безопасни, като така практически не е възможно да се порежете, но също така ще можете да достигнете дори до по-трудно достъпните места.

2. Брой бръснещи секции

Уредът може да се различава по броя си на бръснещите дискове или остриетата си, като тази характеристика е много важна. Най-често те са 2-3, но могат да бъдат намерени модели и с повече. Като цяло такива модели с 2-3 са оптималния вариант за удобното и комфортно бръснене, а също така са доста лесни за поддръжка.

Дамска самобръсначка

3. Начин на захранване

И двата модела могат да се захранват, както от електрическата мрежа, така и да са със сменяеми батерии. Също така се срещат и такива с обикновени батерии, които са доста практични за пътуване.

4. Живот на батерията

Съвременните батерии могат да имат различна издръжливост, като така например едни от тях могат да работят 20 минути, докато други до цели 90 минути. Има и такива с доста бързо зареждане, но времето им на работа обикновено не е много. Новите модели са оборудвани и със специални докинг станции, които могат да се използват едновременно като стойка.

5. Наличие на дисплей

Във всеки един случай тази опция е много удобна, като днес повечето нови модели се правят именно с дисплей, където може да се показва нивото на зареждане на електрическата самобръсначка, налага ли се смяна на ножчетата и редица други полезни функции.

6. Възможност за мокро почистване

Ако самобръсначката е предназначена само за сухо бръснене, почистването й се състои в изпразване на контейнера и почистването на самите ножчета. Ако обаче си закупите електрическа самобръсначка с функция за мокро използване, можете спокойно да я измиете и под течаща вода, което е много удобно.

Разбира се, че можете да намерите и доста бюджетни модели електрически самобръсначки, които ще са удобни в използването си. Ако обаче имате чувствителна кожа, която лесно може да се възпали, тогава е най-добре да заложите на по-скъпите, които имат много повече допълнителни функции и са доста по-прецизни при бръсненето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати