Как да се справим с портокаловата кожа

как да премахнем целулита

Портокаловата кожа е безспорно едно от проклятията, които тегнат над всяка жена. И макар да има щастливки, които не страдат от този проблем, те са малко и в повечето случаи е въпрос на време да се сблъскат с него, тъй като с напредването на годините кожата се отпуска и променя и се образува целулит.

И макар телата ни да са предразположени към портокалова кожа има начини да се борим с нея. Ето как да се справим с портокаловата кожа:

1. Здравословна храна

Храната е ключов елемент за здравето и състоянието на всяка част от тялото. Различните продукти, които консумираме, влияят на тялото ни, така че ако искаме да се отървем от целулита или да предотвратим появяването му, е време да се откажем от някои особено вредни храни.

Газираните напитки, соковете, колбасите, дълготрайните месни полуфабрикати, тлъстото месо, продуктите от брашно и макаронените изделия са сред първите, които трябва да напуснат менюто ни - или поне ако влизат в него да е изключително рядко. Препоръчително е да се избягват пикантни и твърде солени храни, както и сладки, тестени и шоколадови изделия (с изключението на чист черен шоколад в разумни количества, той е много полезен).

За сметка на това е хубаво да наблегнем на храни, стимулиращи чревната перисталтика, а именно: плодове, зеленчуци, риба, орехи и нетлъсто месо.

2. Упражнения

За много хора “тренировки” и “упражнения” са мръсни думи, но тези, които искат да се отърват от портокаловата кожа не могат да го направят ако цял ден седят на дивана или се излежават. Упражненията помагат за по-доброто кръвообращение и обмяната на веществата. Освен това, за да възвърне еластичността си, кожата има нужда от физическо натоварване - и не просто някакви си упражнения, а такива, които се съсредоточават върху проблемните зони. При повечето жени проблемните зони са именно бедрата и дупето.

Не е задължително упражненията да са дълги по два часа или изключително тежки. Дори напротив. 20-30 минути през ден, в удобно за вас време, ще са напълно достатъчни. Ако усетите, че имате силна мускулна треска след първия път дайте си няколко дни почивка и възобновете тренировките.

упражнения за махане на целулита

3. Масажи

Масажите са също много важни що се отнася до отърваването от портокловата кожа. За целта можете да ползвате масажна четка или дори само ръцете си. Съсредоточете се върху проблемната зона и я разтривайте поне 5-10 минути с плавни, кръгообразви движения.

4. Вода

Приемът на вода е особено от особено значение, ако искате да се отървете от целулита. Водата помага за подобряване на еластичността на кожата, за изхвърляне на токсини от тялото и улеснява работата на червата. Водата също стимулира лимфния дренаж, чието забавяне може да причини целулит. Хубаво е на ден да пиете минимум 2 литра вода на ден.

5. Пушенето

Тютюнопушенето също може да доведе до целулит, тъй като намалява нивата на витамин С в организма, който играе главна роля в формирането на колагена в кожата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати