Как да предпазим дома от комарите

Как да предпазим дома от комарите

На всички ни е ясно, че с настъпването на пролетта започва и нов живот в природата. С това се свързва обаче не само разцъфването на дръвчета и цветчета, но и с появата на някои неприятни за нас насекоми, каквито са комарите. Освен неприятни обаче, те могат да са и много опасни, стига да сте запознати, че те пренасят безброй болести, сред които малария, ку-треска, треска зика, треска денга и още много други, като някои от тях са нелечими и имат летален край. Идеята ни в следните редове е да ви предложим различни варианти, с които да предпазите дома си от комари, и по този начин да си избавите от ухапванията от насекомите.

Най-логичното решение, за да се предпази един дом от комари, е като на прозорците и вратите му бъдат поставени комарници. Да, на пръв поглед може да ви се стори скъпоструващо решение, но погледнато в перспектива може би дори е не само сред най-ефективните, но и сред най-евтините варианти, що касае предпазването на дома ни от комари.

Не всеки разполага със средства за подобна инвестиция и вероятно би се насочил към електронните устройства, които се включват в контакт и действат на електромагнитен и ултразвуков принцип. Те не убиват комарите, а ги прогонват от дома ви.

Съществуват и най-разнообразни домашни инсектициди и инсектицидни лампи, които привличат комарите със светлината си и ги убиват. Редно е да споменем този факт, в случай че сте прекалено милосърдни и не желаете да убивате каквито и да са твари, включително и тези, които са вредители.

В този ред на мисли, ако искате да живеете напълно в хармония с природата и искате да предпазите дома си от комари, можете да използвате и натурални аромати, които ги отблъскват. Най-ефикасни растения против комари са ментата, лавандулата, босилека, лимоновата трева и розмаринът.

Няма да е никак лоша идея от ваша страна да си засадите полезни билки и да ги отглеждате като саксийни растения, защото освен като ефикасно средство срещу комари, ще можете да ги използвате и за кулинарни цели. В случай че не ви се занимава с отглеждане на растения, можете да си закупите етерични масла против комари и да ги използвате за ароматни лампи.

Билки и масла за предпазване от комари

В магазините можете да срещнете най-разнообразни аерозоли, които можете да пръскате в жилището си или превантивно, или при появата на комари. Съвсем целенасочено обаче оставихме този вариант в края на статията ни, защото много от тези аерозоли крият риск за човешкото здраве или за това на домашните ви любимци. Искрено ви съветваме да се доверите на някои от гореизброените опции за предпазване от комари.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати