Как да стерилизираме биберони

Как да стерилизираме биберони

Правилата за грижа за новородените са непреклонни: през първите месеци от живота си детето трябва да живее в среда, близка до стерилна. Така например бебешките биберони не могат да се оставят за малко на страна и да се ползват повторно - те трябва да бъдат стерилизирани преди употреба. И няма толкова малко начини да направите това.

Изискването за стерилизиране на бебешките биберони не е безсмислено. Наистина на пода, по диваните и другите повърхности има много бактерии, много от които са патогенни (а понякога дори качеството на почистване на няма нищо общо). Имунитетът на бебето все още не е готов да издържа на всички тези микроби. Затова си струва да помогнете на бебето постепенно да се адаптира. Така че, струва си активно стерилизиране на бибероните, докато бебето е много малко.

Как да стерилизираме бебешките биберони

Това е най-лесният начин за стерилизация, който е достъпен за всеки човек, било то мъж, жена, баба или дядо. За да стерилизирате биберона, сложете вода в малка тенджера и я поставете на котлона. Когато заври, пуснете биберона в нея и кипнете за няколко минути. Всичко се дезинфекцира.

Стерилизиране на биберони

Не се страхувайте, че биберонът няма да издържи на толкова висока температура. Бибероните са направени от материали, които са създадени специално за стерилизация и при кипене.

Като алтернатива можете да стерилизирате бибероните в специален стерилизатор за бутилки. В такива устройства бибероните се дезинфекцират под ултравиолетова лампа. Този метод, от една страна, е по-удобен с това, че не е необходимо да се занимавате с кипването на вода. От друга страна, ултравиолетовата лампа също има допълнителен бактерициден ефект.

Има и друг вариант за стерилизиране на биберона в микровълновата печка. Но този метод не е подходящ за всеки тип биберон. Затова не забравяйте да прочетете информацията на опаковката, за да не поставите случайно в микровълновата фурна нещо, което не е предназначено за нея. В противен случай рискувате да получите изключително неочакван резултат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати