Световноизвестните личности, които имат най-високо IQ

Световноизвестните личности, които имат най-високо IQ
Снимка: collegetimes.com

Специалисти твърдят, че коефициентът на интелигентност нараства до около 20-годишна възраст, след което за известно време се задържа на едно ниво, а после започва да се понижава.

В днешната любопитна статия ще обърнем внимание на световните знаменитости с най-високо IQ, което несъмнено е допринесло за техните успехи и постижения в професионален план.

Роуан Аткинсън

Безспорен първенец в днешната класация е актьорът Роуан Аткинсън, изиграл известният мистър Бийн. Въпреки наивността и глуповатостта, с която се характеризира героят му в едноименния филм, Роуан всъщност е изключително интелигентен актьор. Това доказва коефициентът му на интелигентност, който е 173.

Мат Деймън и Аштън Къчър

Аштън Къчър има високо IQ

Двама от най-харесваните и харизматични холивудски актьори – Мат Деймън и Аштън Къчър, освен с многобройните си роли в хитови филмови продукции се гордеят и със значително високо IQ – 160.

Куентин Тарантино

Американският режисьор и продуцент Куентин Тарантино, създал редица филми, в които преобладава голямо количество насилие и нецензурен език, също притежава завидното IQ 160.

Синди Крауфорд

Синди Крауфорд има

Обратно на закачливото твърдение, че красота и интелигентност са несъвместими качества, известната манекенка Синди Крофорд, доказва, че това е напълно възможно - нейният коефициент на интелигентност е 154. Умна и красива – перфектната комбинация!

Алиша Кийс

Благодарение на невероятните си гласови данни Алиша Кийс се превърна в една от най-популярните певици на всички времена. Наред с това тя е сред известните личности с най-високо IQ - може да се похвали с IQ 154.

Шарън Стоун

Шарън Стоун има IQ 148

Шарън Стоун е поредното доказателство, че красота и ум могат да бъдат съчетани у една дама. Американската манекенка и актриса блести с ниво на интелигентност 148!

Бил Клинтън и Барак Обама

Двама от най-интелигентните американски президенти са Бил Клинтън и Барака Обама. Президентът Клинтън прекара два мандата в Белия дом - от 1993 г. до 2001 г. Неговото IQ е 137.

44-ият президент на САЩ и първият афроамериканец на този пост – Барак Обама, води своя колега Бил Клинтън по коефициент на интелигентност. Той има колкото на Наполеон – 145.

Мадона и Шакира

Известните и обичани от милиони хора по света певици Мадона и Шакира жънат завидни успехи на сцената, в допълнение към това се гордеят със високо IQ, което е 140.

Джордж Клуни

Джордж Кlуни е с IQ 127

Джордж Клуни е един от най-големите секс символи на всички времена, станал известен с ролята си на привлекателен доктор в сериала Спешно отделение. Американският актьор обаче може да впечатли нежния пол и с интелигентността си. Неговият коефициент - 127, е по-висок от този на колегата му Брад Пит, който има 119 точки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати