Соленки със Свинска Мас и Мая

Открий всички 74 авторски предложения за соленки със свинска мас и мая в Един.бг.
Лесни соленки с мая и масЛесни соленки с мая и масМного лесни за приготвяне соленки и много вкусни, като тайната е в свинската мас, затова не я заменяйте с олио или масло....
Соленки с орехиСоленки с орехиРазбиваме белтъка на гъст сняг и мажем соленките отгоре, а върху всяка залепваме по половин орехова ядка....
Соленки с червен пиперСоленки с червен пиперС тънък шприц украсяваме соленките с него....
Моята пухкава питка с маяМоята пухкава питка с маяРазтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Сложете всички съставки. Замесете меко и еластично...
Тесто с мая и млякоТесто с мая и млякоВ подходящ съд към половината брашно добавете маята, която сте размили в 150 г вода и замесете тестото. Покрийте съда с кърпа и оставете на топло...
Лесни соленки с 1 яйцеЛесни соленки с 1 яйцеВ купа слагаме олиото, прясното мляко, яйцето, амонячната сода и сол. Разбъркваме ги добре и постепенно добавяме брашно, докато получим възмеко тесто...
Соленки пурички с кисело млякоСоленки пурички с кисело млякоСоленките се нареждат на разстояние една от друга в предварително намазнена тава....
Лесни кюфтета от тиквички с маяЛесни кюфтета от тиквички с маяОбелваме тиквичките, нарязваме ги на колелца или на кръгчета и ги слагаме да се варят в подсолена вода. Когато омекнат добре, ги изваждаме в гевгир...
Сладки и соленки от едно тестоСладки и соленки от едно тестоЕдната кора нарежете на кръгове, сложете във всеки от натрошеното сирене, сгънете, намажете с жълтъка, поръсете с ким и изпечете соленките....
Соленки с амонячна сода и кимСоленки с амонячна сода и кимСоленките се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност, внимаваме да не ги прегорим....
Соленки с парено тесто и сиренеСоленки с парено тесто и сиренеСоленките се пекат в загрята на 190 градуса фурна за 15-20 минути до приятен загар....
Сладки полумесеци с мас от тефтерите на бабаСладки полумесеци с мас от тефтерите на бабаРазтриваме маслото със захарта, прибавяме яйцето, жълтъка и брашното и заместваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на дебела кора и с формичка...

Рейтинг

4.3
Общо 9 гласували
5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: