Edin.bg»Избрани Колекции»Баварски Гевречета


Кипваме водата за варенето на домашните гевреци в тенджера.
Разделяме тестото на 6 части и от тях оформяме гевреци....

В средата на всяко кръгче поставете друга по-малка формичка, за да се получи геврече....

Поднесете домашните варени гевречета с яйран, сирене, сладка, кашкавали, шунка и т.н....

Грабваме по малко от сместа, оформяме гевречета и ги пържим на силен огън до зачервяване от двете страни....

С помощта на две чаши с различна големина изрежете гевречета. Намажете ги с разбито яйце и ги поръсете с едра морска сол....

От готовото тесто късайте топки, направете фитили, усучете и затворете, като геврече. Оставете ги да втасат повторно....

Прегънете на две, усучете и оформете като геврече.
В средата им сложете по парче локум....

Печете вкусните гевречета за 15 мин. на 180 градуса, може и повече, за да станат хрупкави. Трябва да са златисти....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: