edin.bg»Съвети»Как правилно да навиваме суши?

Как правилно да навиваме суши?

ЕлиЕли
Новак
1
Как правилно да навиваме суши?

Сушито е специалитет от азиатската кухня, който е на основата на ориз. Може да се приготвя с различни продукти - водорасли, сьомга, рулца от раци, краставица, риба тон и други, като оризът остава основен. Поднася се със соев сос и уасаби по желание.

Майсторлъкът на сушито е именно в навиването на суши, така че да е стегнато, но не прекалено и с правилната форма. Друго важно нещо е оризът. Не бива да се използва обикновен ориз, който използваме в ежедневието си, а трябва да е специалният ориз за суши, защото той е много по-различен от стандартния, който използваме.

Важно е да си проверим всички продукти и комбинирането им преди да започнем да правим сушито си.

Най-лесният вариант за навиване на суши в домашни условия е благодарение на сетовете за суши, които можем да намерим както в специализираните магазини, така и в по-големите супермаркети, от които можем да си купим и останалите продукти.

Ако все пак не ни се дават повече от 25-30 лева за един стандартен сет, можем да използваме бамбукова подложка за суши, с която да го навием. Ако не желаете да използвате и нея, може да използвате обикновено опъковачно фолио, но с него ще е по-трудно.

При използване на бамбуковата подложка е важно, след като наредите продуктите върху нея и започнете да навивате, да притискате малко по-силно, за да може да пристегнете сушито достатъчно добре, за да не се разпада.

Ако използвате опаковъчно фолио, можете да го навиете като бонбон и да започвате да "разточвате" върху плота, за да се пристегне добре и да получи правилната форма.

Последното важно при приготвянето на суши е да използвате много остър нож при разрязването на ястието, за да може да остане на шайби, без да се сплеска.

За поднасянето на суши препоръчваме тази дъска за сервиране на суши!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати