edin.bg»Съвети»Какво да правя при прилошаване?

Какво да правя при прилошаване?

MarianeMariane
Новак
2670
Какво да правя при прилошаване?

И най-големият пътешественик няма да осъществи мечтите си да обиколи света, ако не се справи с прилошаването по време на път. Прилошаването при пътуване, известно още като болест на пътешественика или кинетоза, може лесно да бъде овладяно.

Ако ви прилошава при пътуване със самолет, запазете място, разположено в близост до крилото. По този начин в максимална степен ще намалите дискомфорта максимално.

Подобна е препоръката и при онези, на които им предстои за пътуват с кораб. Настаняването в средата на кораба също ще облекчи евентуалните пристъпи на кинетоза.

Пътуването с влак може да е истински кошмар за хора, на които им прилошава, затова те трябва задължително да се настанят до прозореца и да седнат по посока на движението.

При пътуване с кола хората с кинетоза трябва да седнат на предната седалка до шофьора или самите те да управляват автомобила.

Други мерки, които може да вземете при прилошаване при пътуване, включват превантивното приемане на успокояващи напитки или различни витамини.

Препоръчва се час преди път да се приеме витамин B6, както и магнезий, под формата на хранителна добавка.

В аптеката може да намерите различни хомеопатични препарати, за които също се смята, че имат отличен ефект против прилошаване при пътуване.

Ако ви прилошава по време на път, вземете в ръчния си багаж напарфюмирана кърпичка, пакет мокри кърпички и бутилка вода задължително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати