Edin.bg»Съвети»Как най-бързо да разтопим шоколад?

Как най-бързо да разтопим шоколад?

EvgeniaEvgenia
Новак
138
Как най-бързо да разтопим шоколад?

Най-добрият шоколад за топене съдържа 32% или повече какаово масло. Всички шоколади ще се разтопят, но не всички шоколади ще се разтопят еднакво. Някои видове шоколад, губят блясъка си и могат да станат матови, когато се охладят и втвърдят.

Това може да няма значение, ако топите шоколад за рецепта като мъфинчета с течен шоколад или сладкиш с течен шоколад и лешници. Ако искате обаче да направите ягоди, покрити с шоколад и искате шоколад, който остава лъскав, когато се втвърди, тогава ще ви потрябва шоколад с високо съдържание на какаово масло. Най-добрият избор в случая е кувертюрът, който е предпочитан от професионалистите.

Влагата, по-специално водата, може да развали разтопената, шоколадова партида. Не трябва да се забравя да се избърше всичко, което шоколада може да докосне. Дори и малка капка вода, не трябва да влезе при него.

Ако се потапят плодове, трябва да се подсушат, преди да се поставят в шоколада. Когато се разбърква, се използва гумена или силиконова лъжица, вместо дървена. Дървените прибори, може да задържат влагата.

Поддържа се по-ниска топлина. Високата топлина ще изгори шоколада.

Можете да разтопите шоколада в микровълновата печка, за по-малко от минута на подходяща степен. Ще ви трябва стъклена мерителна чаша с дръжка, която ще работи най-добре и топлоустойчива лъжица или шпатула (от каучук или силикон е най-добре). Шоколадовите парченца ще запазят формата си, докато не ги разбъркате, така че не разчитайте само на външния вид.

Шоколад се топи бързо и на котлона на водна баня. Наливат се няколко сантиметра вода в тенджерата. Поставя се купа над тенджерата, чието дъното не докосва водата. Загрява се водата до кипене. Добавя се шоколад, малко по малко, и се разбърква внимателно, за да се разтопи шоколадът.

С разтопения шоколад може да си приготвите съблазнителна шоколадова торта или шоколадово руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати