edin.bg»Съвети»Как да сварим кестени?

Как да сварим кестени?

Как да сварим кестени?
Снимка: Yordanka Kovacheva

За да може да бъдат консумирани или да се използват за приготвянето на дадено ястие, кестените трябва да бъдат сварени. Как става това?

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да нацепите кожата им като кръстче с помощта на остър нож. Когато има разрази по дължина и от двете страни, се белят по-лесно;

2. Кестените могат да бъдат сварени на пара, в тенджера с вряща вода или в тенджера под налягане. Кората им се бели по-лесно, ако към водата се сложи малко олио;

3. В зависимост от това за какво ще използвате кестените, времето, в което се варят кестените, е различно и трябва да е упоменато в рецептата за кестени, за която ще ги използвате. Според някои източници кестените трябва да бъдат варени не повече от 15 минути, от момента, в който водата заври. След това се дърпат от котлона и започват да се белят, като се вадят един по един от горещата вода.

Вече знаете как можете да си сварите кестени. Остава само да се снабдите с тях и да си приготвите нещо вкусно. Например каша с кестени, ориз с кестени или дори десерти с кестени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати