Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги нарежете кубчета.
Сложете ги в таган, добавете щипка сол и малко вода, похлупете и задушавайте за около 5-7 минути.
През това време нарежете лука на ситно, настържете морковите, нарежете патладжаните и чушките на кубчета.
Извадете задушените тиквичките.
В тигана добавете олиото, лука, морковите и чушките, похлупете и задушавайте за около 5 минути.
След това добавете патладжаните, разбъркайте и задушавайте за около 10 минути.
Прибавете гъбите и гответе за още 7-10 минути.
В края на готвенето добавете тиквичките.
Овкусете зеленчуците със сол, пипер и магданоз, разбъркайте и сервирайте най-вкусните задушени зеленчуци.
Искате ли да се храните здравословно и разнообразно? Пригответе още ориз със задушени зеленчуци, апетитен боб на фурна със зеленчуци и бабиния ориз на фурна с коприва и зеленчуци.