Начин на приготвяне
Накъсайте листата на кейла (предварително измити) и ги сложете в купа. Твърдите жилки се отстраняват!
Сега е момента да приготвите лимонов дресинг, който ще сложим при кейла точно в този начален етап. Така ще масажираме или претрием листата заедно с дресинга. Целта е те да станат по- крехки и нежни, тъй като кейла е твърд и жилав и пропуснем ли тази стъпка, то няма да ни е приятен за консумация.
Смесете прясно изцедения сок от лимон със зехтина, меда, солта, щипка черен пипер и лимонова балсамова редукция (има я в Лидл например).
Сипете при къдравото зеле и започнете да претривате докато усетите, че листенцата са станали по- крехки.
Тогава добавете останалите салатени листа и авокадото нарязано на парчета. Разбъркайте леко.
Поднесете салатата с кейл като на всяка порция сложите по 10-12 малки червени мариновани чушлета с форма на сълза- уникално красиви и вкусни са и често ги използвам за такъв тип салати.
Ако салатата с кейл и авокадо ти харесва, опитайте непременно и рецептите ни за чипс от кейл или тези вкусни салати с авокадо.