Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сочен тиквен сладкиш с какао

Сочен тиквен сладкиш с какао

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Разкошен есенен сладкиш с какао и тиква - истинско съвършенство"

Необходими продукти

  • брашно - 300 грама
  • какао - 50 г качествено
  • яйца - 3 броя
  • захар - 180 грама
  • вода - 150 мл топла
  • олио - 60 мл
  • бакпулвер - 15 грама
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • За тиквата
  • вода - 200 мл
  • тиква - 300 грама
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Първо почистете тиквата, обелете и я нарежете на парчета.

Прехвърлете парчетата в тава и ги поръсете със захарта. Сипете водата и изпечете тиквата в загрята на 200 градуса фурна.

Извадете и охладете готовата тиква.

Разбийте яйцата заедно с ванилията и захарта. На части сипете олиото.

В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера.

Сипете към яйчената смес половината от водата - топла, но не и гореща. Разбъркайте добавете половината от брашното, след това сипете останалата вода и брашно. Накрая се получава гъста смес.

В купа сипете чаша от тази смес.

Намачкайте печената тиква и я прехвърлете в купата с отделената смес. Разбъркайте до хомогенност.

Към останалата кексова смес сипете какаото.

Намазнете тава за печене. Сипете на дъното какаовата смес, а отгоре сложете на места от тиквената смес. С помощта на лъжица притиснете тиквената смес навътре.

Изпечете тиквения сладкиш в загрята на 170 градуса фурна до готовност - около 40 минути.

Сочният тиквен сладкиш с какао е чуден!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: