Начин на приготвяне
Първо измиваме и почистваме скаридите, след което ги запържваме в тиган, със загрят на умерен огън зехтин, докато придобият оранжев цвят. След което ги отделяме в чиния отстрани.
В същия тиган, на умерен огън, задушаваме почистените, измити и настъргани на ренде кромид лук и чесън за около минута-две (ако е необходимо, добавяме още малко зехтин в тигана).
Включваме измития спанак, соевия сос, горчицата, соса Уорчестър и захарта. Щом изври течността, добавяме котидж сиренето и подправяме с черен пипер, и лимон.
Сол не слагаме, защото соевия сос е солен.
Поставяме скаридите в получената смес и разбъркваме добре, с дървена шпатула.
Накрая прехвърляме готовото ястие със скариди в тортила, запечена с помощта на алуминиево фолио, във формата на дъга.
Поднасяме такоса със скариди топъл, по желание с охладена чаша бяло вино.
Да ви е сладко с този уникален такос!
Ако рецептата ти харесва опитай и другите ни предложения от мексиканска кухня като тези вкусни буритос или класическото гуакамоле.