Начин на приготвяне
В купа се смесват пресятото брашното и захарта.
Прибавят се олиото, содата, ванилията и какаото.
Сладкото от сини сливи се смесва за с една чаена чаша вода, разбърква се и се прибавя към останалите продукти.
Всичко се разбърква до получаване на гъста кексова смес. Готовата смес се прехвърля в намазнена и набрашнена тавичка.
Тавичката се почуква в масата или плота, за да се разпредели тестото равномерно и да няма шупли.
Какаовият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути.
Когато е готов лесният постен сладкиш, се оставя да изстине, след което се поръсва с пудра захар.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте непременно рецептите за брауни и кекс Негърче.