Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирено мезе»Най-хрупкавите тиквички без пържене

Най-хрупкавите тиквички без пържене

Най-хрупкавите тиквички без пържене
Снимка: Росица Петрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Ето как се правят най-вкусните и хрупкави тиквички И то без пържене!"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 броя
  • за панировката
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • пармезан - 5 с.л. (или около 50 грама)
  • брашно - 5 с.л.
  • царевичен грис - 5 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • черен пипер
  • олио - за поливане
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако тиквичките са млади и свежи, най-добре е да не ги белите.

Нарежете ги на дълги пръчици, дебели около 1 см и дълги около 10 см. Посолете ги добре.

За панировката разбийте яйцата с малко сол.

В друга чинийка сипете брашното. В трети съд смесете заедно гриса с пармезана, обикновеното брашно, солта, сухия копър и черния пипер.

Пригответе тава с хартия за печене.

Всяка тиквичка се овалва в брашното, след това в яйцата и накрая в пармезановата смес.

Наредете панираните тиквички в тавата и ги полейте с олио.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете тиквичките до хубав златист загар - около 30-40 минути.

Сервирайте ги топли, най-добре в компанията на млечно-чеснов сос.

Най-хрупкавите тиквички без пържене са готови.

Ако обичаш тиквички, опитай непременно тези разкошни тиквички по гръцки или нашата мусака с тиквички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: