Edin.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Картофени крокети с нишесте и галета

Картофени крокети с нишесте и галета

Картофени крокети с нишесте и галета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ако класическите крокети са ви омръзнали, опитайте този забавен вариант, любим на малки и големи."

Необходими продукти

  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • картофи - 2 бр. големи
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези неустоими крокети трябва най-напред да сварим картофите в подсолена вода, след което да ги пресоваме до пюре.

Към него добавяме галета, брашно, нишесте и едно яйце.

Овкусяваме с подправки на вкус - сол, черен пипер и магданоз.

Разбъркваме и оставяме смества в хладилник.

Върху хартия за печене наръсете брашно и разпределете картофеното тесто.

Ръснете още брашно и завийте с лист хартия за печене.

Сега с помощта на точилка разточете картофена кора, дебела половин сантиметър.

От тази кора с помощта на формичка или чаша режете кръгчета с диаметър от пет сантиметра.

По желание може да направите личица на кръгчетата, като използвате сламка, клечка или лъжичка.

Така приготвените картофени крокети изпържете в маслена баня, докато получат златист загар.

Поднесете ги със сос по избор, например кетчуп или чеснов сос.

Картофените крокети с нишесте и галета са чудно вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: