Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Кето десерт с маскарпоне

Кето десерт с маскарпоне

IvelinaIvelina
Новак
402k
Кето десерт с маскарпоне
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Маскарпоне и шоколад - неустоима комбинация в едно чудно сладко руло, подходящо за онези от вас, които спазват кето режим"

Необходими продукти

  • бадемово брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • яйца - 3 големи
  • какао - 1/4 чаша на прах
  • сметана - 1/4 чаша (или бадемово мляко)
  • еритритол - 1/2 чаша
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • Пълнеж от маскарпоне
  • сирене маскарпоне - 2 чаши
  • еритритол - 1/4 ч.ч. прахообразен
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
  • шоколадов ганаш
  • сметана - 150 мл за разбиване
  • черен шоколад - 90% или шоколад без захар (70 г)
  • орехи - около 50 г за ганаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измерете сухите съставки в купа (бадемово брашно, подсладител, какао на прах, бакпулвер).

Разтопете 4 с.л. в микровълновата. В друга купа смесете мокрите съставки: разбийте яйцата без миксер, само с бъркалка, добавете разтопено масло, заквасена сметана, екстракт от ванилия).

Изсипете мокрите съставки в сухите съставки.

Печете 12-15 минути при 175 градуса.

Започнете да работите с пълнежа от сирене маскарпоне.

В купа комбинирайте маскарпонето с подсладител на прах и екстракт от ванилия.

Използвайте ръчен миксер, докато се смеси напълно.

Нанесете кремообразната плънка от маскарпоне върху сладкиша (докато е още топъл ) и разпределете равномерно с лъжица.

Навийте внимателно. Използвайте нож, за да изрежете краищата и излишния пълнеж.

Изчакайте да се охлади и нанесете ганаша, като изберете по-течен или по-студен и стегнат да е. Можете да смесите 50 г орехи към ганаша и да го нанесете, както направих аз, и декорирайте както ви харесва.

Загрейте 150 мл сметана за разбиване в тенджера, но без да заври. Изсипете сметаната върху 70 г натрошен на парчета черен шоколад и оставете да престои 5 минути без да разбърквате (не бъркайте! ).

След 5 минути разбийте ганаша, докато стане гладък и лъскав без бучки. Оставете настрани, за да се сгъсти.

Можете да приготвите сладкото руло и без ганаш и да поръсите със какао.

Кето десертът с маскарпоне е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: