edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Печени наденици със зеленчуци в тава

Печени наденици със зеленчуци в тава

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
6722k71
Печени наденици със зеленчуци в тава
Снимка: Сия Рибагина
11/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Любимата ни комбинация - наденици със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • лук - 3 глави кромид
  • картофи - 500 г
  • мащерка - 1 щипка
  • бяло вино - 150 мл
  • наденица - 1 кг сурови наденички с кълцано месо
  • бульон - 100 мл зеленуков
  • риган - 1 щипка
  • чери домати - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете зеленчуци. Намазнете тава, подредете зеленчуците и отгоре сложете наденицата.

Овкусете с мащерка, сол, пипер и риган. Сипете виното и бульона. Печете зеленчуците на 180 градуса за час.

Печените наденици със зеленчуци в тава са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: