Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запържен фасул на тиган

Запържен фасул на тиган

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Запържен фасул на тиган
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"С всичко можем да си хапваме този запържен боб на тиган"

Необходими продукти

  • сминдух - 1 стрък
  • зрял боб - 500 г бял
  • олио - 50 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • за запръжката
  • чушки - 1 бр. червена
  • червен пипер - 1 с.л. пълна
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • джоджен - 2 с.л. пресен ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете боба да се вари, след 10 минути сменете водата с нова. Добавете олиото, дафиновия лист и сминдуха. После прецедете и запазете водата.

Сложете олиото за запръжката в тава, загрейте и добавете нарязаните чушка и лук. Посолете и запържете до омекване.

Добавете червения пипер, брашното и джоджена. Разбъркайте. Сипете боба, после сипете от чорбата до покриване на боба.

Поръсете черен пипер и сол, сложете боба на фурна за 20 мин. на 200 градуса.

Запърженият фасул на тиган е много вкусен!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: